Петима станаха заместник-председатели на БСП след като бяха предложени на

...
 Петима станаха заместник-председатели на БСП след като бяха предложени на
Коментари Харесай

Кой кой е в новото ръководство на БСП

 

Петима станаха заместник-председатели на Българска социалистическа партия откакто бяха препоръчани на първото съвещание на новия Национален съвет от лидерката Корнения Нинова.

Отпадат от управлението Кирил Добрев, както и длъжността му зам. ръководител по организационните въпроси.  Занапред в Българска социалистическа партия ще има началник на отдел „ Организационен “. Не попада в новите описи и Деница Златева.

Кристиян Вигенин поема интернационалната активност, Владимир Москов – локалното самоуправление, Ирена Атанасова – обществени политики, Атанас Зафиров – съдружна политика (нов ресор), а Янаки Стоилов - идейното развиване (нов ресор).

Заместниците са добре известни. Кристиян Вигенин е зам.-председател на Народното събрание, някогашен министър, Владимир Москов - един от най-успешните кметове - на Гоце Делчев, Атанас Зафиров е бургаски народен представител, считан за най-доверения на председателката, Ирена Атанасова е секретар на ПГ на Българска социалистическа партия, деятелен столичен народен представител, някогашна директорка, Янаки Стоилов е дълготраен народен представител, бил е зам. ръководител на Народно събрание, един от членовете на Националния съвет, определени на Конгреса с най-вече гласове.

На Пленума бяха определени единомислещо и новите 21 членове на Изпълнителното бюро. Половината са от предходното бюро. Най-възрастният е проф. Радослав Гайдарски на 82 години, а най-младият - Стефан Бурджев, на 32 години.

По трима са представители от софийската огранизация, по двама – от Бургас и Варна. Пловдив е с един представител и то от Асеновград. Северозападът има двама представители - от Видин и Белоградчик, а северът – от Плевен, Русе, Силистра и Дряново. Трима депутати са от Сливен и Ямбол, Родопите са показани единствено от Гоце Делчев.  

Ето и съставът на Изпълнителното бюро, което Корнелия Нинова предложи и бе признато единствено със 7 въздържали се:
Кристиян Вигенин – зам ръководител, интернационална дейностВладимир Москов – зам. ръководител, локално самоуправлениеИрена Атанасова – зам. ръководител, обществени политикиАтанас Зафиров – зам. ръководител, съдружна политикаЯнаки Стоилов – зам. ръководител, идейно развиване
 
Вяра Емилова – секретар на бюрото по общи действия, член на ИБ от 2016 г, преди този момент е била регионален началник на Българска социалистическа партия Силистра, в този момент й се уголемяват правомощиятаХристо Проданов – секретар по надзор по осъществяване на решенията на Народно събрание, зам.председател на ПГ на Българска социалистическа партия, втори човек в управлението, представляващ софийската организацияАсен Гагаузов – някогашни министър на районното развиване, върна се в бюрото преди година откакто го напусна с края на Тройната коалиция. Областен водач на Българска социалистическа партия в Сливен.Бриго Аспарухов –генерал, един от Сивите кардинали в партията, извънредно непосредствен до НиноваБорислав Гуцанов – нов член, бил е народен представител и регионален началник на Българска социалистическа партия във Варна, отхвърли да изграе за водач на партията,Боян Иванов – нов член, ръководител на Общинския съвет на БелоградчикГеорги Свиленски, зам. ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия, трети човек от столичната организация, правилен единствено на НиноваИван Иванов – нов член, народен представител, втори човек на Българска социалистическа партия - Варна, само че в друга група от Гуцанов. Бил е общински консултант  Катя Георгиева – нов член, началник на Българска социалистическа партия в Ямбол, неуспешен претендент за кмет, втори човек от града след Кристиян ВигенинКрум Зарков -  депутат от Българска социалистическа партия, младата вяра на Нинова, събрал рекорден брой гласове на Конгреса за НСМанол Генов – народен представител, единствен от пловдивската организация, оправдан от съда за пазаруване на гласове в Асеновградпроф. Радослав Гайдарски - прочут хирург, някогашен министър, народен представител, почетен жител на ВидинСтефан Бурджев – нов член, един от младите лица, народен представител от Плевен, труженик за Закона за СеверозападаСтоян Мирчев – народен представител от Силистра, един от най-желаните ергени, внук на члена на Централен комитет на Българска комунистическа партия Стоян Михайлов и наследник на проф. Михаил Мирчев.Стойко Танков – нов член, регионален ръководител на Българска социалистическа партия Бургас, протеже на Петър Кънев,Трифон Панчев – новоизбран, член на младежкото придвижване на Българска социалистическа партия, кмет на община Дряново,
 

Още три решения одобри Пренумът:
Евродепутатите всеки месец ще се регистрират пред Изпълнителното бюро като показват доклад за свършеното и проект за бъдещи дейности- текстове за резолюции, планувани планове, конференции, семинари, обучения), начинания, действия, значими гласувания и публични връзки с други групи и организации.Веднъж на два месеца бюрото ще организира изнесени съвещания в страната, както и работни срещи с кметовете и общинските съветници на Българска социалистическа партия.Създават се 17 нови съвета за подпомагне работата на партията през идващите четири години. Бройката им съответствува с министерските кресла в кабинета Борисов. Всеки от тях ще следи, проучва и прави оценка работата на съответното министерство и ще изготвя различни политики. Председателите на препоръките ще бъдат определени на идващото съвещание на Националния съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР